Activitats aquàtiques

Els 25 clubs nàutics i ports esportius ofereixen infinitat de possibilitats per a gaudir del windsurf, la vela, el busseig o el rem.

​​​La bellesa de la costa i la calidesa del Mediterrani s'alia amb els amants de les activitats nàutiques al llarg de tot l'any. Són 25 clubs nàutics i ports esportius, amb més de 10.000 amarraments, els que esquitxen el litoral proporcionant unes infraestructures de màxim nivell que inciten a la pràctica d'aquests esports alhora que es converteixen en guaita del respecte al medi ambient i als fons marins.

 

El Mediterrani permet gaudir de les seues aigües en la superfície i també en els seus fons, alguns d'ells protegits, com el cas de la Reserva Marina de Tabarca i la Reserva Natural del Cap de Sant Antoni, entre Dénia i Xàbia. Per als submarinistes n'hi ha racons paradisíacs de flora i fauna marina. La vela és una de les pràctiques amb major acollida, en una zona de vents suaus i nombroses escoles d'iniciació. A això s'uneixen el windsurf, el kitesurf, l'esquí aquàtic, les motos aquàtiques, el piragüisme, el rem i una infinitat d'activitats.

 

A tot açò cal afegir que la Costa Blanca acull competicions nàutiques i cites esportives al llarg de tot l'any. La més destacada, l'eixida de la Volvo Ocean Race cada tres anys des d'Alacant, ha donat lloc a tot un desplegament d'activitats i instal·lacions relacionades amb la prova, com el Museu que duu el seu nom. També mereix atenció la Regata 200 milles a2 d'Altea.