Esports

La Volvo Ocean Race, la Volta Ciclista a Espanya i les concentracions d'equips de futbol són la prova que la Costa Blanca disposa d’instal•lacions i bones infraestructures

Dir que la Volvo Ocean Race ix cada tres anys del port d'Alacant o que la Volta Ciclista a Espanya escala cada any Aitana o que els equips de futbol celebren les seues concentracions a la província o que les competicions de golf en els nostres camps transcendeixen l'àmbit nacional diu molt de les instal·lacions i infraestructures amb les quals compta la Costa Blanca per a la pràctica de l'esport.

 

Altra prova: el Consell Superior d'Esports ha premiat l'Ajuntament de La Nucia per ser l'entitat local que més ha destacat durant 2012 per les seues iniciatives esportives amb la promoció i organització d'activitats o dotació d'instal·lacions esportives. Aquest guardó reconeix la labor de la Ciutat Esportiva Camilo Cano, amb 150.000 metres quadrats, per la qual han passat ciutadans de 63 nacionalitats diferents i sense límit de cap tipus, ja que acull també activitats per a discapacitats i per a majors.

 

L'esport rei disposa d'unes completes instal·lacions, amb camps de gespa natural i artificial que compleixen les exigències reglamentàries perquè equips de futbol de les diferents categories i nivells puguen realitzar ací les seues concentracions. La Copa Davis i la Copa Federació de tennis també han tingut cabuda en diferents clubs de la província, on entrenen habitualment jugadors de la ATP per la qualitat de les seues pistes, sobretot en terra batuda.

 

Altres cites anuals són la Travessia nedant Tabarca - Santa Pola o la seua versió a rem, la Costa Blanca Cup Internacional de futbol base o el Open Internacional de Taekwondo. Sense oblidar les carreres populars en entorns urbans, entre les quals destaca la Mitja Marató de Santa Pola, les carreres de muntanya i les proves BTT. ​