Oci

De dia o de nit, no hi ha excusa per a la diversió i l'espectacle, des de la música en viu a les festes tradicionals i els parcs temàtics.

​​​​​​​​​​​​​​​La Costa Blanca és sinònim de diversió. Una diversió que mou els cossos en les nits de les zones d'oci de Benidorm, que anima les vesprades dels dissabtes per la zona del mercat d'Alacant, que converteix els nombrosos mercats ambulants locals, com ara els de Xaló, La Nucia o El Cisne de Benidorm, en paradisos de la curiositat i el consum artesà. I per a tota la família, una gran oferta de parcs d'oci, animació, atraccions, aventures i animals. Terra Mítica, Terra Natura, Aqualandia i Mundomar, tots ells a Benidorm; Riu Safari d'Elx; Aquópolis a Torrevella o Polapark a Santa Pola són una bona mostra.

De vegades, és la pròpia natural la que es converteix en parc temàtic i inunda la imaginació de grans i menuts amb els seus escenaris de somni. És el cas de les coves visitables de Canelobre, a Busot, El Rull, a La Vall d'Ebo, i Les Calaveres, a Benidoleig.

Tradició i modernitat es donen la mà en la Costa Blanca per a combatre l'avorriment. Tradició amb les festes de moros i cristians, que arriben als municipis de la província amb la seua vistositat i colorit, catalogades algunes com Festa d'Interès Turístic Internacional, cas d'Alcoi o La Vila Joiosa. També tradició envolta la passió pel foc d'aquesta província. Com cada mes de juny amb les Fogueres de San Joan d'Alacant, reconegudes com Festa d'Interès Turístic Internacional, que culminen amb la cremà dels monuments, o en l'agost amb la Nit de l'Albà d'Elx, que omple de llum el cel amb milers de coets. L'originalitat la posa el Misteri d'Elx, Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat, que representa la mort, assumpció i coronació de la Mare de Déu i altres espectacles com ara la Fira de Tots Sants a Cocentaina (primer cap de setmana de novembre) o el del Pa Beneït a La Torre de les Maçanes (setmana del 9 de maig). Aquesta celebració rememora la salvació del poble per intercessió de San Gregorio d'una plaga de llagosta esdevinguda en 1658. En honor del sant desfilen les dones amb un pa de sis a huit quilos en el cap, ricament decorat amb flors i brodats.

 

Per els que cerquen música o cinema, la Costa Blanca celebra festivals de cinema a Alacant, L'Alfàs del Pi i Elx, i acull un dels festivals de música actual que més transcendència ha arribat a tindre nivell nacional, el Low Cost que se celebra a Benidorm, a més d'un de gran importància tradicional com és el Festival d'Havaneres de Torrevella. Municipi que, a més d'oci nocturn sense parangó en la província, acull més de mig centenar de festejos participatius.

 

El teatre i els concerts no falten durant tot l'any als escenaris d'auditoris i teatres com l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) i el Teatre Principal a Alacant, el Palau d'Altea, el Gran Teatre d'Elx o l'Auditori de la Nucia, sense oblidar les sales alternatives.