Platges i cales

Fina arena, cants rodats, dunes i abruptes penya-segats, a la vora de la ciutat o en racons paradisíacs

La Costa Blanca és blava. El color de les prop de 86 banderes que acrediten la qualitat de les aigües dels seus més de 200 quilòmetres de litoral que es perden en el mar. Per alguna cosa Alacant és la província amb més distincions d'aquest tipus en tota Espanya. Són més de 170 platges i cales que donen la benvinguda al visitant, que pot gaudir de més de 300 dies de sol a l'any. Amb arena fina, de cants rodats, amagades després de les dunes, a la vora de pinades, sota abruptes penya-segats, urbanes, recòndites, d'aigües tranquil·les o crespades pel vent.

Al nord, en la comarca de la Marina Alta, el muntanyenc paisatge s'acosta a la riba per a conformar penya-segats i cales irrepetibles que treuen el cap entre llargues platges d'arenes fines a Dénia, Xàbia o Benissa. De passada per Benidorm, es troben les platges més reconegudes i freqüentades. Al sud, des d'Alacant a Pilar de la Foradada, canvia el paisatge i les cales de tall abrupte es transformen en cordons dunars, sobretot a Guardamar del Segura, que guien els passos per aiguamolls i saladars, com és el cas de les Llacunes de la Mata a Torrevella o El Hondo a Elx, difícilment accessibles en altres zones.

A les aigües cristal·lines de les quals gaudir en la costa, cal afegir la qualitat dels serveis que es presten als voltants, amb una gran oferta d'hostaleria que fa les delícies de qualsevol i també d'instal·lacions a peu d'arena on gaudir, divertir-se i compartir l'oci, sense oblidar la infinitat de possibilitats disponibles per als amants dels esports aquàtics. Terrasses, restaurants, quiosquets des d'on veuen caure el sol, zones accessibles per al bany, activitats infantils, windsurf, vela, submarinisme, però també solitud amb el murmuri de les ones, pau, aigües calmades i espais on perdre's.