Turisme accessible

Mig centenar de platges estan habilitades per als discapacitats físics i psíquics, igual que la majoria dels allotjaments i locals d'oci

​Obrir les portes i no tancar-les és la filosofia amb la qual la Costa Blanca rep a tots els seus visitants. Per això, tant les instal·lacions públiques com les privades s'han esforçat per fer d'Alacant una província accessible. En primer lloc les platges. A mig centenar d'elles s'han col·locat rampes per a facilitar l'entrada a discapacitats físics. Unes altres disposen d'àrees lúdic -pedagògiques perquè persones amb discapacitat psíquica puguen gaudir de les jornades al costat del mar, alhora que es facilita el bany a través tant de personal d'acompanyament com de cadires flotants.

L'accessibilitat arriba també a la pràctica d'esports nàutics, ja que molts centres esportius han acomodat els seus serveis també a aquests turistes, que ja poden bussejar o navegar sense limitacions.

D'altra banda, els hotels i centres d'allotjament, amb estructures adaptades sobretot a les cadires de rodes, tant en l'accés com en els serveis de les habitacions. També els locals d'oci s'han adaptat a aquesta normativa. De la mateixa forma que quatre vies verdes que ofereixen correctes condicions per al trànsit amb cadires de rodes: Alcoi, Maigmó, Torrevella i Xixarra 2.