18

Crevillent - Guardamar del Segura

 

Es tracta d'una etapa de gran interés ornitològic que transcorre entre dues comarques, el Baix Vinalopó i el Baix Segura. Caminarem entre zones humides, llacunes, horta i conreu de llimoners, tarongers i palmeres. 

Nombroses aus, habitants de les zones humides, seran companyes de viatge al llarg de gran part del recorregut, raó per la qual aquesta etapa ofereix una oportunitat única per a observar l'avifauna.

Creuarem paratges de singular bellesa, com el Parc Natural del Fondo, amb zones humides, llacunes i saladars, declarat Zona d'Especial Protecció per a les Aus. 

Potser es tracta del tram que més ens fascinarà per l'extraordinari valor ecològic i paisatgístic que presenta. S'hi han identificat 172 espècies d'avifauna, microreserves de flora i la presència del fartet comú, un peix xicotet endèmic del Mediterrani espanyol.

Continuarem el nostre recorregut cap a Guardamar del Segura pel camí de l'Assarb del Conveni, un paisatge dominat pels canyissars.

El nostre proper destí és el Fondo d'Amorós, una zona humida formada per dues llacunes enclavades entre camps de conreu d'hortalisses i cereals, així que aquest tram del recorregut segueix tenint un gran interés ornitològic.

Al final d'aquest recorregut arribarem a Guardamar del Segura, on ens podrem aturar i observar nombroses aus aquàtiques, o bé dirigirnos a la desembocadura del riu Segura i gaudir d'un capvespre en aquest bell paratge.

Guardamar del Segura

L'oferta d'activitats per als més avénturers, realitzar una parada en esta localitat, és quasi obligatori.

ACTIVITATS DE TERRA: 

A Guardamar del Segura t'esperen rutes de senderisme, naturals i històriques, itineraris per a bicicleta de muntanya pel Parc Natural de la Mata - Torrevieja o per la muntanya, equitació i escalada en roca. Puja fins al punt geodèsic situat al Montcaio i gaudeix de les vistes de les salines de Torrevieja i de la Mata, així com del cab de Santa Pola i l'illa de Tabarca, amb el mar de fons.

ACTIVITATS AQUÀTIQUES: 

Descobreix els itineraris en caiac, tant pel riu Segura com per la desembocadura, així com en mar obert. Relaxants excursions per la badia de Guardamar o travesses a l'illa de Tabarca. Busseig, motos aquàtiques, passeigs amb barco per la costa, pesca esportiva. Practica surf de rem (paddel surf), surf d'estel (kitesurf) o surf de vela (windsurf).