Les 7 meravelles de la província d'Alacant

Set fites de la creació humana i de la natura serveixen com referència en un territori carregat d'història, art i tradició.

Wonderland Costa Blanca. Alicia tindria on elegir meravelles.

Parlar de set meravelles representa una forma de transmetre la manera en que l'enginy, la creació de les persones i la pròpia natura han pogut arribar a cotes sublims que han permès fixar en l'imaginari obres i fites. Igual que van fer els grecs del període hel·lenístic i tal com va reproduir en els seus textos Herodot de Halicarnaso, els habitants de la Costa Blanca han anat construint el seu particular cànon de prodigis artístics i culturals, molts d'ells conservats i restaurats per al seu gaudi in situ o documentats i explicats amb instal·lacions museístiques tan reconegudes com ara el Museu Arqueològic Provincial (Marq) o el Mubag.

La llista, com tota referència arbitrària, varia en funció del sentiment, l'arrelament i el gust subjectiu. De segur hi ha tantes meravelles com gents han trepitjat aquestes terres i com paisatges sublims ha creat la natura, perquè la riquesa d'un patrimoni natural i històric depurat al llarg de segles i derivat de la successiva presència en terres alacantines de fenicis, grecs, ibers, romans o àrabs dóna una relació incomptable d'obres singulars. A tall d'exemple, un septet que inclou la Gamba Roja de Dénia, El Palmerar d'Elx, les festes de Moros i Cristians d'Alcoi, les Llacunes de La Mata i Torrevieja, el Penyal d'Ifac, el castell de Villena i la silueta urbana, el skyline, de Benidorm.