Costa Blanca

Platges i cales inoblidables, cims prelitorals de majestuosa bellesa i un sol infalible fan de la Costa Blanca un paradís a temps complet

​​​​Tot viatge provoca un moment màgic. A la Costa Blanca, l'instant en que el viatger sent una espècie de revelació pot produir-se en molts moments i llocs. Tal vegada després d'una ruta senderista a la vesprada, quan la «llum tèbia i humil» que va descriure Gabriel Miró s'apodera dels cims de la Serra d'Aitana. Potser tinga lloc quan sentim l'alegria dels jocs d'infància en una de les 170 platges i cales que broden de blau el litoral mediterrani. També pot desencadenar-se solcant les aigües en una embarcació recreativa, en sentir com el vent de llevant o de garbí infla les veles, descarregar la nostra rítmica energia per a avançar en un caiac o quan completem el recorregut d'un dels 21 camps de golf de la província, banyats de sol més de 300 dies a l'any.

En altres ocasions, la màgia es deslliga de forma inesperada amb els simples actes quotidians. Per exemple, assaborint un arròs o altra joia gastronòmica en una terrassa de la Illa de Tabarca o després de banyar-se en la seua reserva marina. De vegades, la sensació que el temps s'ha detingut ens arriba quan el plaer tànnic irromp al nostre paladar amb la degustació d'un vi intens, producte que ha donat una merescuda fama a Alacant des dels temps dels romans.

O quan recorrem qualsevol dels bells nuclis històrics, coronats per pètries fortaleses, que esquitxen de memòria i patrimoni els diversos municipis de la província. Enllà on el llegat àrab contempla, des del temps i la distància, un desenvolupament històric que ha deixat els seus centelleigs en l'arquitectura i el paisatge urbà.

Elx, amb el seu Palmerar i el seu Misteri, ambdós patrimoni de la humanitat. Alcoi i Novelda, modernistes. Alacant, saludant al mar des de l'Esplanada. Benidorm, desafiant l'horitzó amb la seua mítica silueta urbana. Oriola, envoltada per l'eco de Miguel Hernández i la majestuositat del seu art sacre. I així fins a completar un catàleg inesgotable d'experiències urbanes, contrapunt del descans a l'arena o dels plaers de la muntanya.

El descobriment de l'inesperat està sempre a la volta del camí en Costa Blanca. N'hi ha prou amb deixar-se dur, gaudir en bona companyia i recordar per a sempre. Benvingut a la teua destinació.​