Gran Ruta Costa Blanca Interior

Una nova travessia lineal de 434,9 km dividida en 20 etapes a través de les quals podrem conéixer la província d'Alacant.


Benvinguts a la nova Ruta GR-330. Senda Costa Blanca Interior, una travessa lineal de  434,9 quilòmetres dividida en 20 etapes, a través de les quals podrem descobrir la província d'Alacant.

Una proposta única que convida a conéixer els contrastos paisatgístics, ambientals i culturals de la província d'Alacant i permet visitar interessants vestigis històrics, descobrir mites i llegendes, conéixer diferents tradicions, arquitectura, costums, gastronomia i artesania d'aquesta privilegiada província.

Platges de fina arena, penyasegats, quilòmetres de dunes i paratges de gran valor ecològic i paisatgístic, com el Parc Natural del Montgó, el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja o el Parc Natural de la Mata-Torrevieja, formen part del nostre itinerari.

Pujarem a emblemàtics cims com el Pic d'Aitana, (1.558 m) sostre de la província, i travessarem gran varietat de paisatges: zones agrestes, barrancs, denses pinades, pendents escarpats i abismes imponents, així com llacunes i saladars.

Podrem observar com els habitants de cada comarca han sabut adaptarse al medi i aprofitarne els recursos naturals.

Quant a la flora i la fauna, també apreciarem els canvis produïts al llarg del recorregut. A les zones muntanyoses trobarem densos pinars, herbes aromàtiques i medicinals, aus de rapinya, com àguiles, falcons, voltors i ducs, i mamífers com ara porcs senglars, cabres munteses i esquirols. A les zones humides, en canvi, destacaran els canyissars, els joncars i la vegetació adaptada a sòls salins, paratges habitats per amfibis, rèptils i nombroses espècies d'aus aquàtiques, com flamencs i bernats pescaires.

Amb la col·laboració de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació Provincial d'Alacant.

Posem a disposició dels usuaris el correu interior@costablanca.org per a atendre qualsevol incidència. 

Estem en Beta.